Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 23 februari 2014

Kuddar, kuddar och ännu mera kuddar........gör mig lycklig!!!

Min soffa från MIO (som jag köpte tillsammans med lägenheten) är inte upphetsande men jäkligt skön och gör inget väsen av sig. Jag har köpt en extra nackkudde och funderar på att beställa en till.....*klurar*..? Jag har fyllt den med ett hav av kuddar i en underbar kombination av nytt, gammalt, siden, sammet, bomull, retrotextilier, en rya och nu ett handarbete av högsta klass!!!
När jag flyttade in i lägenheten för drygt ett år sedan var färgvalet i soffa mycket mildare men eftersom jag bott in mig har även färgerna i mitt hem förändrats.
Fina textilier har blivit till sköna kuddar. Det första retrotyget som smög sig in var det från Tid och Rum i Årsta, det räckte till tre kuddar och en lampskärm. Då insåg jag att inget retrohem är komplett utan en rya!!!
Sedan köpte jag de limegröna kuddarna i siden & sammet och pläden. Ett underbart tygstycke från Femtiotalsjakten blev till kudden i mitten ovanpå ryggstödet. Sedan tickade tiden på och inget hände på ett tag men jag hade så tur att Randiga Tråden i sina gömmor hade ett tyg av Maud Fredin Fredholm som skulle bli perfekt till två lampskärmar. När jag var klar visade sig att biten även räckte till en kudde :-) 
Och nu i veckan så visade Kaksmulan Karin i ett Instagram-inlägg, att hon sytt en kudde av en udda linnetablett......... Som jag bara ville HA!!!
Men när jag smet iväg efter jobbet i torsdags för att hämta den hos Retro & Design Ateljén (Stenbrottsgatan 4, Sbg) så hittade jag även Randiga Tråden där som gav mig ytterligare en Maud-kudde :-D Söta du, jag blev jätteglad och se hur bra den passar med resten av gänget!
Som avslutning skall berättas att jag även har gjort ett bytte med Maria S. från Göteborg. Hon fick två av mina fina tekoppar från Gefle och jag fick ynnesten att få ta hand om en av hennes fantastiska kuddar med korsstygnsbroderi. Man kan läsa mer om hennes fina hem i sista numret av Scandinavian Retro (f.d. Hus & Hem Retro).

söndag 16 februari 2014

ANTIKMÄSSAN 2014..... Så var det snart slut!

Antikmässan Dag 4. Avslut

Jag sitter här och funderar om jag skall ta en sista tur till mässan idag eller inte. Det är ju känt att skall man storpruta så är det på sista dagens eftermiddag. Jag har haft underbara dagar med och utan mina bloggvänners sällskap. Tyvärr har inköpen varit begränsade, dels på grund av budgeten men även bristen av saker jag verkligen velat ha, vilket egentligen känns ganska bra.

Det här innebär inte att jag kom hem lottlös. Jag tillhör ett Retrobloggnätverk (RBNW) som brukar träffas i samband med mässor för att genomföra diverse transaktioner och överlämningar :-)
Porslinsbloggen håller på att genomföra en stor utrensning av sina lager och då passade jag på att få hem lite tidigare omfördelningar igen med lite förstärkning. Jag gillar de här vaserna av Mari Simmulson men tänkte som vanligt att jag BARA skulle ha dem i Manganiaglasyren men så blev det nu inte. De fick invadera den lilla Stringhyllan i köket helt och jag tycker att det blev bra.
Jag behöver knappast nämna att jag gillar löv, det är 26st i högen......... Men nu skall jag "bara" ha två till, ett turkost för det ena är skadat i kanten och ett till i den lila Astraglasyren. Porslinsbloggen & Retrolux Anna levererade ett gäng nya i Manganiaglasyren, vilket uppskattas mycket :-)
 
Men det blev faktiskt två saker denna mässa också:

1. Ett okänt glasägg med lätt iriserande yta.
2. Kan jag inte köpa något annat kommer jag hem med en aftonväska eller ätbara saker. Den här gången blev det en väska!!!

onsdag 12 februari 2014

Antikmässan 2014..... En smygtitt!

Antikmässan Dag 1. Vernissage

Jag tror att jag bara börjar med ett bildsvep ur mobilen......
 Ostindiska Kompaniet C09:29
Leva Antikt o Modernt C10:11 
 CND Antik C10:2220
 Alvida-Antiken C18:61
 Mix 1900 C18:63 Alltid fina saker...
 Cromo Antik & Design AB C18:65
 (Liiiite osäker dock var jag såg FEJ-hjorten)
  Rågers Antik & Design C18:68
 Pressat & Klart C18:68 Billigt men jag ska inte satsa på blått!!!
 Larshans Antik & Kuriosa C09:77

Tysk skönhet i bästa Jugend.

Ja tack men inte just nu :-)
Pistagegrön Sultan från Gefle, 15-delar 1850:- SKITSNYGG!





 En liten Dior behöver alla :-)
Rörstrand, underbart ytterfoder men smärtsamt dyrt vi talar femsiffrigt.
 Monkan & P-A C05:69
Och så köpte jag till Tant Emma ett Änglafinafat av Hennix
Och en liten aftonväska till mig :-)

söndag 9 februari 2014

Då var det dax igen: Antikmässan 2014 i Älvsjö....

Det är lika kul varje gång!!!
Även detta år kommer jag ge ett smakprov redan på onsdagkväll för alla som vill se :-) Givetvis kommer tyngdpunkten att ligga på Retrodelen och då gärna med massa keramik, porslin & textil.

Retro Blogg Network kommer som vanligt att träffas på fredagen i egen lokal och göra mässan tillsammans. Vi passar även på att byta div. trevliga saker med varandra som vi lyckats snoka fram under året.
 

söndag 2 februari 2014

MEGA-Loppis i Solnahallen Feb. 2014


Jag var där igår men ni har chansen idag igen!
 
MEGALOPPIS i Solnahallen den 1- 2 feb.
Öppentider sönd. 11:00 - 16:00
 
Ta inte bilen om ni inte måste eller kom riktigt tidigt om ni vill ha en P-Plats!!!
 
Hittade lite smått och gott men den här var något jag har letat efter länge och nu är jag nöjd och belåten. Svar nej, jag skall inte börja samla på Gustavsbergs porslin :-)
Modell: Spökmus - Menageri 1966-
Formgivning: Lisa Larsson
Tillverkare: Gustavsbergs porslinsfabrik