Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

torsdag 26 januari 2017

ANTIKMÄSSAN - 2017

STOCKHOLM 2017 16 tom 19 februari.
Nu var det dags för årets höjdpunkt för oss retroälskare! Det är underbart att Antikmässan har utvecklats till ett eldorado för så många smakinriktningar. Man hittar allt från Stilmöbler till getost så passa på att njuta av mångfalden, utöka dina kunskaper på olika seminarium, handla för allt är till salu och umgås med likasinnade!
 
Besök mässans hemsida HÄR för utställarförteckning, biljetter och information.
 
 Ett eldorado för tygälskare

Årets färgklick på mässan blir RETROTYGER.
                   
Älskade mönster - en tygutställning med Nordiska textilmönster under 100 år
 
I samarbete med Margareta Backström Öberg, Lata Pigan, Maria Jernkvist, Prylodesign, Eva Karlsson och Barbro Fägerblad, Teda art project - klänningssmide, skapar vi en utställning med fantastiska tyger under årets mässa.
Tygtrycken som visas i utställningen har hämtats från privata samlingar nordiska designtyger. Materialet sträcker sig från första delen av 1900-talet till nutid. Urvalet har gjorts för att visa både okända och helt bortglömda tryck. Bland formgivarna förekommer såväl världsberömda namn som helt okända formgivare.
 
Bilden ovan är från utställningen Älskade mönster, Nordiska textilmönster under 100 år som Margareta, Eva, Barbro och Maria var med och skapade på Måhlhammar Galleri i juli 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar