Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

måndag 15 juli 2013

Konsten att blanda & mixa....

Det här är en av de saker som jag verkligen gillar med Gefles porslin. Det är så lätt att mixa olika dekorer och glasyrer så det blir snyggt. Titta till exempel i bloggen Femtiotalsjakten, där hittar man de flesta av Helmer Ringströms dekorer i ljuv harmoni. Titta och bara njut!!!

Här är ett par exempel ur mina skåp:

1. Här är en kombination av tre: Astraglasyren (lila) på assietten, den blågrå glasyren som används som botten i Pyroladekoren på mattallriken och sedan dekorserien Cello. Tittar man noga så är linjerna i Astra och plupparna i den blågrå glasyren, snyggt tycker jag. Nu försöker jag hitta 4-6st av djupa tillrikar i Cellodekoren.
2. Ytterligare en trio: Dekor Pyrola med den blågrå glasyren återkommande i mattallriken men nu tillsammans med en assiett ur en helvit servis utan namn eller nummer, den är VDN-märkt så man vet att den är ur en sen produktion någon gång mellan 1961 & -72.

4 kommentarer:

 1. Tjusigt! Det är kul att mixa porslin tycker jag. Det blir både roligare och lite galnare på något vis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och fint blir det! Ett bra alternativ om man inte lyckas få ihop en servis i samma dekor!

   Radera
 2. Dom där matchar ju varandra jättebra. Superfint! Tjoho imorgon ska vi loppa igen!!!!

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt! Den där färgskalan är så läcker :)

  SvaraRadera