Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 22 mars 2015

Att bevara ett kulturarv.........

Geflekeramikens vänner gör ett jättejobb med att dokumentera fabrikens produktion och nu hade turen kommit till servisporslinet.
I samband med föreningens årsstämma så kallades allt känt och okänt gods hos medlemmar och vänner in för fotografering. Det var skälet varför jag och min mor packade bilen full med porslin/glas och styrde kosan till Eskilstuna en dag.

Temat för årets möte var Arthur Percy så mycket fanns att titta på ur hans produktion som inte skulle fotograferas till den kommande boken. Som bonus kom Arthurs son Paul (104år), hanns dotter Anne (som är bildlärare och konstnär) och hennes dotter på besök och berättade historier ur Arthurs liv. Dotterdottern håller på/arbetar med att ta upp två av Arthurs tygmönster i produktion igen, Percy blad och Krokus.
Bild: Benny Movarp
Om intresse finns så går det bra att beställa den första boken direkt av föreningen via hemsidan. ordforande@geflekeramik.org

Har kommer ett smakprov av allt som stod på borden.
Lite av mina blå bulbvaser av Percy tillsammans med Bennys lila.
"Mitt" bord :-)
Löven och manganiadelarna var mitt bidrag på ett av Percy-borden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar