Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 27 mars 2016

Lite Stengods har smygit sig in hos mig......!

Jag som så många andra samlare med utrymmeskris upptäckt vad praktiskt det är med miniatyrer! Tyvärr är det väll så att Stig Lindbergs, Gunnar Nylund eller Carl Harry Stålhanes alster är lite för dyra för mig (om jag inte råkar springa på några på loppis) men Rolf Plam, som verkade på Höganäs och sedan öppnade studio i Mölle, passar mig perfekt både i stil och pris! De två högra är av honom men den vänstra är omärkt.
 
Jag fick syn på de här vaserna igår på Megaloppisen i Solna och tyckte att glasyrerna var fantastiska! Det visade sig att de var från Arabia studio och Liisa Hallamaa står för formgivningen. Nej, det är inget jag skall samla på men ett tag får de stanna.
 

1 kommentar:

  1. Lilla vasen i mitten fick man som premium på Bonniers Bokklubb någon gång på -70-talet om jag kommer ihåg rätt, kanske i slutet på-60 också.....tiden går....En likadan står i min bokhylla !!

    SvaraRadera