Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 26 oktober 2014

Projekt STRING - Hylla nr. 5 & 6

Så härligt det är när allt faller på plats. Jag har ÄNTLIGEN fått tag på en hörn-Stringhylla!!! Jag har i flera år (Långt innan jag flyttade till Blackeberg) sökt efter en hörn-String men de få (Jag tror två.) som jag sett genom åren, har varit till salu för priser högt över min budget.
Nu hittade jag den här för ett par veckor sedan på Antik & Kuriosa mässan i Kista och klippte till snabbare än en Kobra hugger!!!!

Ja, den saknar ett hyllplan men det gör inte så mycket när bulbvassamlingen fick flytta in i den. Jag kommer att komplettera den med ett par hyllplan ut till vänster men det är ingen brådska. Jag söker också efter den ultimata möbeln att ha under, jag behöver ett halvhögt skåp som max får vara 110cm brett, inte bara ha två dörrar utan även lådor och den skall givetvis vara tillverkat i Teak.
Stringhyllor är verkligen en av mina favorit möbler, så lätt att kombinera, så snygg, så perfekt
I veckan tog jag en sväng till Erikshjälpen i Spånga och fick syn på den här lilla mini-Stringhyllan och var då givetvis tvungen att rädda den! Den hade tyvärr vit string men lite mattsvart, vattenbaserad lackfärg från AzkoNobel fixade lätt till det och nu skall den bara justeras lite i höjdled...

Stringhyllor tillverkas än i dag så vill du veta mer, besök deras hemsida: STRING.

2 kommentarer:

  1. Riktigt snyggt med hörnstring! De där stora bulbvaserna är ju också helt makalösa! Såå häftiga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack och tänk vad fint det kommer bli när jag får tag på en stor grön!!! :-D

      Radera