Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 8 juni 2014

Bulbvaser ..... är lite av en passion!

Då var det dags att visa de bulbvaser som finns kvar.............. Jag har nu till dags datum gjort mig av med typ 22-27st, har tappat räkningen! Jag håller nu på att "uppgradera" min samling med mer specifika färger och storlekar.


Först bumlingarna...

Den främre är ett nyförvärv från Kungs Antik, Kungsholmsgatan 4. Den här vasen kommer från Gullaskruf och det är inget snack om det, för etiketten sitter kvar. Efter långa och hårda förhandlingar med Lena, som har butiken, så blev den äntligen min :-)
Den bakre högre vasen (82cm) är troligen från Reijmyre men jag vet inte helt säkert. Jag skulle nu gärna vilja ha en som hamnar i höjd mitt i mellan dessa, för att få till en riktigt snygg trio. Den skulle helst vara grön om jag får önska.

Sedan kommer stora gänget.......

De är de som fick stanna kvar efter utrensningen, gillar färgskalan!!! De här kommer från en massa olika hyttor är det fel eller inte spelar ingen större roll, jag gillar dem ändå! Men de flesta bör komma ifrån: Orrefors. Reijmyre, Elme, Hovmantorp & Gullaskruf.
 
Och som avslutning.....
 
Den lila kvartetten från Gullaskruf.
Det blev 19st.............
 
Jag säljer även 5st lila utgallrade på Bakluckeloppisen vid Täby Galopp den 14/6.
Vi är ett helt gäng halvgalna retrobloggare kamperar ihop då och säljer av vårt överflöd!!!

4 kommentarer:

 1. Gillar inte lila egentligen, men de fyra Gullaskrufarna var fina ihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har haft massor av lila, mest för att det verkar vara den vanligaste färgen? Men jag har gillat även dem men detta var ett utrymmesbeslut.....

   Radera
 2. Jag har en liten grön, 20 cm hög och ca 8 cm på bredaste stället, men den har lite mer rak hals, de du har ser lite mer trattformade ut. Jag vet inte alls vilket glasbruk eller så, men om du skulle vilja ha den är det bara att du hojtar till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjudandet :-) Jag vet inte heller var de kommer ifrån men vissa säger Hovmantorp? Jag har själv rensat bort dem med rak hals utan försöker hålla mig till de ovan.... Men jag är klart sugen på en eller två gröna.

   Radera