Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 15 juni 2014

Tyska monokroma vägghängda fat............ Har jag svårt att låta bli!!!

Igår stod ett helt gäng av härliga Retrobloggare och (gelikar) på Täby och (försökte) att sälja sitt överflöd! Det var: Porslinsbloggen, RETROknoppen & kompis, Kaksmulan, jag, Retrolux & mor, Orange retro & sambo, Gilas grotta, Femtiotalsjakten, Porslinan och Tid & Rum i Årsta som stod och sålde.

Stämningen var mycket god trots att vi under större delen av dagen ständigt stod i en lättare sandstorm och snålvindarna ven på grusparkeringen. Jag stod vänd mot solen vilket resulterade i en oönskad smärtande solbränna som först gav sig till känna på slutet av dagen! Nu ser jag bitvis ut som en kokt hummer!!! Jag har tex lyckats att bränna mig GENOM tunikan på axlarna, inte kul.....

Resultatet av dagens försäljning var dock helt tillfredställande, det var betydligt mindre som packades in i Loppomobilen 2.1, än ut!!! Och det mest fantastiska var att jag inte köpte något nytt alls men fick lämna över en hel del bytesobjekt som ackumulerats till de andra. Givetvis kom det hem lite nytt hit också men en hel del skall omfördelas vidare.

Vad jag verkligen väntat på är två nya tyska fat som Porslinsbloggen levererade bland andra godsaker.
Nu har jag tre och är helt nöjd, nu gäller det bara att hitta ett ställe på väggen där de kommer till sin rätt! Dock finns det vaser i samma dekor som jag inte skulle säga nej till :-)

Tillverkare: Kunsttöpferei Johann Lipp in Mering, Germany
Formgivning: Ludwig Klopfer
Mer information hittas via länken här!

1 kommentar:

 1. Hi,
  I'm not skilled in Swedish, but I found your blog during my search of Lu Klopfer's pottery; I've bought one of his pieces of this grey series, and I'm looking for others with the same pattern, a very difficult challange just on web.
  I'm wondering if you have some more information to share, like the name of the collection or where to find other pieces.
  Thank a lot for your attention, and congratulation for you purchase!
  All the best,
  Federica (Italy)

  SvaraRadera