Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 29 september 2013

Och så var de en hel familj............

Vad kan man säga, jo att jag klart kan ändra uppfattning om vad jag tycker att är snyggt eller inte!
När det gäller de Väst Tyska vaserna så blir jag bara mer och mer såld...... Men jag skall absolut inte börja samla några större mängder av dem!!!
Jag var dock för ett par veckor sedan på besök i en mycket trevlig butik på söder, An Ideal for Living (Södermannagatan) med Prylodesign. Jag var där för att titta på ett tyg som jag sett på Instagram men det var inte det som jag ville ha, men uppe högt på en hylla står det en jätte!!!! Det visade sig att Christina, som har butiken med sin skivsäljande man, har många fina saker på sina hyllor, bla ett gäng fina UFO-vaser. Om du söker Fornasetti så har hon en hel del undangömt, men för att återgå till BAY-vasen så slutade historien med att vi så småningom genomförde en bytesaffär, jag fick keramikvasen och hon fick 12st bulbvaser. Slutet gott, allting gott ;-) Nu bor den med sina vänner här hos mig och här skall den stanna!

Modell: 96 45 "Raumvase" / "Simone"
Höjd: 45cm
Tillverkare: BAY - W-Germany

7 kommentarer:

 1. Åh, såå ståtlig den ser ut, den stora Ufovasen! Plötsligt händer det- ja det vore väl något att den stora Ufo står framför en och man kan köpa. Får nöja mej med att hittat den näst största på en landsbygdsloppis.
  20:kr... jag fick skärpa mej att inte göra glädjeskutt. Fler tyska vaser 10:kr + en ljuvlig Sthrelaytterkruka för en femma. 65:kr gick allt på såå billigt och trots det slår säljaren av 5:kr. Loppis- visst kan det vara fantastiskt. Ufovas i samma storlek väntade hemma, men dom kan aldrig bli för många.
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gilla W-Germany vaser titta då i min väns blogg Tusen Vaser här till vänster! Det är helt hennes fel att de har börjat slinka in hos mig :-) Hon berättade för mig i förra veckan att den här modellen på vas brukar kallas för rymdstationvas (fast på tyska).... och inte UFO som jag har gjort!

   Radera
  2. Anar att det är Tusen vaser som fått upp mina ögon för hur vackra tyska vaser är också.
   Kerstin

   Radera
  3. Vilket gäng!
   Tack för idag! Det var jätteroligt :)
   Kram!
   Tant Emma
   http://www.tantemmasbravader.wordpress.com

   Radera
  4. Japp, vi är underbara :-D
   Vi delar massa bra energi och lär oss nya saker av varandra varje gång vi träffas!!!

   Radera
 2. Jag börjar nästan gilla dem.... i grupp,...tack för idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de har en tendens att fastna när man får fler :-) Tack det samma!

   Radera