Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 17 juni 2012

Loppomobilsväng i regn....

Det blev en tur med många stopp på lördagen tillsammans med Porslinan och Prylodesign. Vi började på Kyrkornas loppis i Täby som körde 50%. När vi kom dit så slingrade sig kön utanför ganska långt och P-platser lyste med sin frånvaro. Jag köpte inget!
Där gick det förvånansvärt snabbt så vi styrde kosan mot Bakluckeloppisen i Täby. Då kom regnet!

Jag köpte dock tre saker. Två galgar som jag inte riktigt var nöjd med så de kom inte med på bild............ men så hittade jag den här :-)
Vet ni vad det är?................. Det vet jag!
Jag gillar manicker!!!
Rätt svar kom från Form55: Det är en Gängmätare!
Våta hoppade vi in i Loppomobilen och styrde till Kupan.
Och vad fanns där? Jo, nubbeglas Rhapsody från Orrefors och små kräftbestick.

UPPDATERING: Omfördelade till Form55
Nästa stopp blev Huvudstaloppisen och där kom jag ut med ett par droppfornade Strassörhängen i blått....(som blev superfina efter disk och viss justering av klippsen)....
.....och Porslinan hittade åt ett par ljusmanschetter till mig i min favvostil innan jag hann fram till kassan...
Nu har Garaget öppnat igen efter översvämningen! Och vad står där på ett bord om inte en större lite oval kompis till den som jag köpte till Tusen vaser tidigare.
Som avslutning blev det i Sumpan City - Loppisgallerian och Stadsmissionen. Där kom jag ut lottlös men Porslinan hittade ett supersnyggt skåp i Teak som hon nog köper. Medan mitt sällskap även hann med Myrorna tog jag mig på stående fot en enkel Espresso och spanade in sittplatser på det lokala fiket nere på torget. När damerna dök upp satte vi oss ner, språkade, åt goda sallader och sa sedan adjö för den här gången.

Summering: Småtråkigt resultat (Inget svart porslin till mig!) men med supersällskap som kompenserar!!! 

8 kommentarer:

 1. Alltså, ni har ju sån energi. Vilket gäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är som tre speedade Hasselmöss under parningssessong, inget kan stoppa oss!!!

   Radera
  2. Haha, helt rätt! Undrar hur många vi skulle orka med under en dag? Tänk om loppisarna kunde börha ha öppet 10-21 som affärerna i Kista, så man kan ta en riktig heldag! ;)

   Radera
 2. Jag satt och summerade dagen och räknade alla ställen vi hann med och det är ju helt otroligt vad många ställen man kan hinna med när man åker med din loppomobil. Hade inte regnet kommit på Bakluckeloppisen så hade vi nog tillbringat mer tid där :) Tack för allt snälla du och jag hade en supertrevlig dag!

  Faaglarna, ja tänk vad jakten på fynden ger kraft och energi men när man kommer hem så går luften ur en :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hupp hupp hupp!
   Har man målet i sikte så är det bara att köra!!! Och vi hoppade över Fyra ställen den här gången!!!

   Radera
 3. Prylen är kanske för bestämning av gängtätheten på bultar!? Klart udda grej iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis du vinner GULD, det är en måttsats för gängmätning!!!!

   Radera
 4. Tack för en toppendag! Var och inspekterade skåpet igår igen och det kommer passa perfekt! Så jag köpte det och så ska jag lösa hemkörningen över telefon idag när en av de ordinarie står i kassan. (Han jag pratade med igår hade inte särskilt bra koll...) Åååh, vad jag längtar efter att få flytta in i nya lyan!! Så fort jag kommit iordning får vi ta en loppistur i söderort och avsluta med middag hos mig! :)

  SvaraRadera