Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 27 oktober 2013

Så var det textilier............

Mjuka tyger av alla slag gör så mycket för ett hem. Min smak spretar en hel del så i mitt hem finns lite av varje.

Min hall har äntligen fått det draperi som jag längtat intensivt efter under en längre tid. Nu äntligen klippte jag till och ack så nöjd jag är!!!

Mönster: Vegetable Tree
Formgivning: Josef Frank - 1941-46
Tillverkare: Firma Svenskt Tenn
 
Hallen är inte helt klar ännu men det tar sig! Kistan skall kläs om i ett halvgrovt linnetyg i offwhite med ett lager tunt skumgummi under, en rund varmröd matta från IKEA skall ligga framför. Sedan måste jag hitta på en lösning för skorna & byta ut taklampan mot en modell med nedåtriktat ljus.
 
En lite uppdaterad bild: 131103
 
Mitt sovrum är en helt annan stil än resten av lägenheten så här har jag valt ett klassiskt engelskt chinstyg, när jag är klar så kommer det bli en hel del guld som glimmar.  
 
Mönster: Körsbär Vit
Tillverkare: GP & J  Baker
Imprtör: Firma Svenskt Tenn

Det första jag tänkte när jag kom in på visningen var: Den här dörren skall täckas med Bulbous!!! Har älskat det här mönstret i åratal! Kuddarna är från Linum och Indiska.

Mönster: Bulbous - Blå/Brun
Formgivning: Stig Lindberg - 1947
Tillverkare: Ljungbergs textil
 
Funderar fortfarande på vilka gardiner som jag verkligen vill ha här i vardagsrummet? Har ett JÄTTE fönster som kräver en del och en balkongdörr som är svår, öppnas inåt och är intryckt i ett hörn.  De här är fina men jag vill nog ha dem i den gröna färgställningen....

Mönster: Hundkex - Brun
Formgivning: Maija Isola
Tillverkare: Borås Wäferi AB
 
Jag har en neutral soffa från MIO, men jag har fyllt den med smått och gott i världens blandning. Det är sammet, siden, linne och en liten rya, nytt och blandade retrotyger från 40-50-talen. I bakgrunden skymtar en av två Aldo Londi lampfötter från Italienska Bitossi, men skärmarna skall bytas ut vid tillfälle.

6 kommentarer:

 1. Vad fint du fått till det! Jag kommer ihåg när vi satt där och åt kebabtallrik ur kartong och det bara stod en soffa på plats :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar sig sa mordbrännaren! Det närmar sig ett års jubileum nu. Trivs bra med lgh men saknar Sumpan!!!

   Radera
 2. Jättesnyggt! Alltihop! Helt i min smak :)

  SvaraRadera
 3. Du har fått ihop det bra i soffan! Ja även i övriga bostaden. Ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vässa tänderna o slipa naglarna! G-berg akta dig här kommer vi invaderande med Loppomobilen!!!

   Radera