Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 8 december 2013

Min Skattkammare......

Som en tidigare boklådemedarbetare så vurmar jag alltid lite extra för böcker. Jag tycker det är lika jobbigt varje gång som jag har storrensning. Jag kan bara inte slänga böcker..... utan jag skänker dem istället till lokala caféer som kan ge bort dem till sina kunder. OK, de kanske slänger dem men jag ser det inte. Kanske hyckleri, med det känns bätter!!!

Jag brukar dela in böcker i fyra grupper:

1. Läsa - Skicka vidare.
2. Läsa om (kanske flera gånger).
3. Jag skall bara ha...... Tyvärr är det här den dyraste kategorin, här hamnar fina fotoböckerna och all annan trevlig referenslitteratur.

4. Sedan har vi barn-/ungböckerna....
Jag har inte många kvar men Svarta hingsten serien kan jag bara inte göra mig av med likaså Elsa Beskows fina böcker och för inte tala om Bröderna Lejonhjärta. Harry Kullmans Stridshästen är en annan favorit som jag gärna läser om ibland.

Och idag kunde jag inte lämna kvar ett komplett band av Min skattkammare. Det här är dock femte upplagan, för den första trycktes 1947 och den här är från 1954.

Utgivare: Natur & Kultur 1954
Illustrationer: Kaj Beckman

2 kommentarer:

  1. Håller med om att Min skattkammare är fantastiskt fina! Bra köp!

    SvaraRadera