Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 12 januari 2014

Fiskar från Uppsala Ekeby......

Under ett par år har jag sneglat efter de här firrarna som jag tror är stiliserade Scalarer? Jag vet inte mycket om dem så om någon har information, berätta gärna?!?

De här kommer via Retrolux som en del i en större bytesaffär. Jag är mycket nöjd över att ytterligare djur har inkluderats i min samling av fulsnyggingar!!!

Jag är en del av ett excellent bloggnätverk där vi spanar, upplyser, byter och säljer till varandra både det ena och det andra. Vi försöker att träffas ett par gånger per år, då ofta i samband med någon mässa så vi kan överlämna eventuella saker till varandra och nu börjar det dra ihop sig till Antikmässa i Älvsjö (den 13 - 16 februari) så då blir det träff igen!
Formgivning: Ester Wallin
Tillverkare: Uppsala Ekeby

4 kommentarer:

 1. Fiskarna är riktigt fina. Tack för ett trevligt besök hos dig igår i ditt vackra hem och med alla vackra saker. Jag är så imponerad av dina samlingar. Det gula fatet har jag lagt fram till dig. Kram Brittmari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fatet :-)
   De var så kul att ni kom förbi på en tår, välkommen åter! Här står alltid pannan på gasen....

   Radera
 2. De där fiskarna måtte vara ovanliga, men vilket ögongodis, så läckra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte helt vanliga :-D Jag tror att antingen gillar man dem skarpt eller så tycker man bara att de är konstiga!

   Radera