Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 23 februari 2014

Kuddar, kuddar och ännu mera kuddar........gör mig lycklig!!!

Min soffa från MIO (som jag köpte tillsammans med lägenheten) är inte upphetsande men jäkligt skön och gör inget väsen av sig. Jag har köpt en extra nackkudde och funderar på att beställa en till.....*klurar*..? Jag har fyllt den med ett hav av kuddar i en underbar kombination av nytt, gammalt, siden, sammet, bomull, retrotextilier, en rya och nu ett handarbete av högsta klass!!!
När jag flyttade in i lägenheten för drygt ett år sedan var färgvalet i soffa mycket mildare men eftersom jag bott in mig har även färgerna i mitt hem förändrats.
Fina textilier har blivit till sköna kuddar. Det första retrotyget som smög sig in var det från Tid och Rum i Årsta, det räckte till tre kuddar och en lampskärm. Då insåg jag att inget retrohem är komplett utan en rya!!!
Sedan köpte jag de limegröna kuddarna i siden & sammet och pläden. Ett underbart tygstycke från Femtiotalsjakten blev till kudden i mitten ovanpå ryggstödet. Sedan tickade tiden på och inget hände på ett tag men jag hade så tur att Randiga Tråden i sina gömmor hade ett tyg av Maud Fredin Fredholm som skulle bli perfekt till två lampskärmar. När jag var klar visade sig att biten även räckte till en kudde :-) 
Och nu i veckan så visade Kaksmulan Karin i ett Instagram-inlägg, att hon sytt en kudde av en udda linnetablett......... Som jag bara ville HA!!!
Men när jag smet iväg efter jobbet i torsdags för att hämta den hos Retro & Design Ateljén (Stenbrottsgatan 4, Sbg) så hittade jag även Randiga Tråden där som gav mig ytterligare en Maud-kudde :-D Söta du, jag blev jätteglad och se hur bra den passar med resten av gänget!
Som avslutning skall berättas att jag även har gjort ett bytte med Maria S. från Göteborg. Hon fick två av mina fina tekoppar från Gefle och jag fick ynnesten att få ta hand om en av hennes fantastiska kuddar med korsstygnsbroderi. Man kan läsa mer om hennes fina hem i sista numret av Scandinavian Retro (f.d. Hus & Hem Retro).

8 kommentarer:

 1. Jättefina kuddar. Och väldigt härliga färgval.
  Jag fastnade dock för mattan. Vilken skönhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urbillig på Auktionshuset i Solna :-)

   Radera
 2. Erica, ryakudden är bedårande. Tack själv för allt fint.

  SvaraRadera
 3. Såklart det blir i massor när det gäller dig Erica. Det är superfint och färgkombon inger en känsla av frasch vår :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en del, två tillhör sovrummet men de hamnar oftast i soffan???

   Radera
 4. Snyggt! och nu slår du nog mig i antalet kuddar....än så länge....jag är på gång...hi..hi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är snart dags för ett besök känner jag? Sist så var sovrumsgardinerna nyhängda så det har nog hänt massor sedan då!

   Radera