Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 16 mars 2014

Vart tog ni vägen? & Ännu mera - Collier!

Hallå! Jag vet att inte bloggar är lika "heta" längre utan att Instagram går mycket snabbare och är enklare att kommentera i....... Men det skulle vara kul och det uppskattas om ni som faktiskt hittar hit och tittar in ibland, lämnar en rad eller två som uppmuntran ibland :-). Jag blir alltid nyfiken på vem som har hittat min lite udda blogg? Jag tycker det är häftigt att en blogg som varken har ord som "retro", "loppis" eller "porslin" i titeln kan få över 100 000 besök!!! Tack alla ni som är här, det är ni som gör att jag fortsätter!
 
Dekor Collier - 1958
Design: Berit Ternell

Mina nuvarande delar är:
M15 - Skål 16,5cm / L. Mannerheim 1955
M18 - Skål 26cm / L. Mannerheim 1955
M24 x 2st - Ljusstake 7cm / L. Mannerheim 1955
M48 - Vas 19cm / L. Mannerheim 1955
HO1 - Klotvas 8cm / A. Percy 1936-58
 
Jag vet faktiskt inte hur många delar som finns i den här dekoren men både kulvasen och den höga finns i två storlekar så det vore logiskt att de borde finnas i Collier?

13 kommentarer:

 1. Jodå, jag tittar in när du gör inlägg :) Jag har inget instagram, så för mig är det bloggarna som gäller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en av de som oftast lämnar ett avtryck, det tackar vi för :-)

   Radera
 2. Jag försöker att hinna med allt, men ibland så tar tiden slut...men jag läser alltid alla inlägg, nu har jag ju fått Bloglovin att funka igen så då går det smidigare att ha en läslista som man ögnar igenom. Kommentera gör jag som vanligt när det är nåt extra eller nåt jag direkt kan bidra med att lösa, som problem vad man hittat eller vad man ska göra av sakerna :-)

  Collier är som sagt en mycket trevlig serie, och det är kul att se att du valt att samla på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vad du menar :-) Jag gnäller lite på andra men jag har själv minskat kommenterandet på andras bloggar, jag skall skärpa till mig!

   Radera
 3. Jag tror en del också drar sig för att kommentera för att den kommer upp en massa bokstäver/siffror som ska skrivas in....det blir för krångligt....;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig fattat varför det skall behövas! Måste man göra det här, jag ser inte det i så fall???

   Radera
  2. Titta det behövde man! Loggade in med mitt andra ID för att kolla :-)

   Radera
 4. Hej!
  Läser din och flera andra bloggar i stort sett varje kväll. I bland undrar man själv om man inte borde lägga tiden på något nyttigare - men det är så kul och intressant. Alltid upptäcker man något nytt! Instagram har jag inte lärt mig, så det får bli bloggar - därför är jag jätteglad för att en del av er håller fast vid dem.
  Hälsningar
  Gunnel i Vänersborg

  SvaraRadera
 5. Kul att du tittar in!

  Nu har jag sänkt tempot en aning i bloggen och publicerar "bara" ett inlägg i veckan :-D

  SvaraRadera
 6. Jag följer också gärna din blogg och andra liknande även om jag bara kommenterar sporadiskt. Hittade nog dej via en kommentar till någon annan retrobloggare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är oftast så det blir :-) Jag känner igen mig. Det ena leder till det andra och så plötsligt hittar man något som fångar en och man kommer tillbaka!.

   Radera
 7. Synnöve utan blogg21 april 2014 05:51

  Har klickat mig in hit i ett par års tid nu tror jag. Brukar komma via någon annan retroblogg klick klick klick. Gillar din avspända ton och de delikata fotografierna.
  Förstår att ni måste ha roboten på men avskyr de suddiga dansande bokstäverna. Nummeridentifikation är lättare som här på din blogg. Är det bloggaren själv som väljer vilkendera som används?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att veta och tack.
   Hummm... *klurar* ...? Jag misstänker att det är Bloggleverantören som bestämmer. Jag håller på att försöka att stänga av funktionen men det går inget vidare.......

   Radera