Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 9 mars 2014

Hemma hos mig: Nu har det hänt saker......

Det här är mobilbilder så de kunde vara bättre men de duger :-)

Vardagsrum:
Jag har bytt ut ena blombordet med hjälp av Retro & Design Ateljén (Stenbrottsgatan 4, Sbg). Nu är de i samma höjd :-) Förra helgen shoppade jag de PERFEKTA gardinerna till stora fönstret!!! Jag är så himla glad att jag hittade dem, det var damen som jag köpte sovrumsgardinerna som tog med dem till mig, tack!!! Jag såg dem redan på senaste Antikmässan i Kista men då hade jag snöat in på att jag skulle ha Maija Isolas Hundkex i grönt så skygglapparna var på. Jag registrerade att de fanns men lyfte inte ens ner dem från stången. Nu visade sig att de var i voile och den kvalliteten finns inte ens att köpa längre!!! Jag tycker att ljuset blir så vackert när det får leta sig igenom tunna skira gardiner....*suck*....!

Design: Josef Frank
Mönster: Gröna Fåglar 1943-45
Material: Bomullsvoile
Tillverkare: Firma Svenskt Tenn
Tanken är den att jag skall ta bort ritningshurtsen till vänster och ersätta den med en hörn-Stringhylla men vi får se när jag hittar någon till "rätt" pris.... Tipsa gärna om någon vet var en finns?

 
Sovrum:
Nu har jag spikat klart för den här gången. Fondväggen har lite plats kvar men den får vara om jag hittar något nytt. Jag tänkte byta överkast till ett i sammet men det här som jag redan hade blev ok. Tavelbelysningen blev helt perfekt, den blev jag riktigt nöjd med, det är snyggt med indirekt ljus. Det räcker med tre ljuslampetter så det blir inga fler...... tror jag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar