Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 14 december 2014

Tredje Advent - Att uppgradera....

Mitt mål just nu är att inte utöka mina samlingar volymmässigt utan att satsa på kvalitet. Det är dock jäkligt jobbigt när man springer på fina saker, då gäller det att ställa ner den igen och verkligen fundera på OM den skall följa med hem. Så var det för mig igår på Gustavsbergs Loppmarknad.

Jag valde att komplettera lite.....

Jag hade en Bagge sedan tidigare men jag har sneglat på askfatet sedan länge. Nu bytte jag ut det jag hade i hallen idag som används för att lägga nycklar och andra småsaker i. Det finns tre stycken varianter av bockar i två storlekar och ett fat för att serien skall vara komplett.
Tillverkare: Uppsala Ekeby - 1954-55
Formgivning: Hjördis Oldfors
Nr: 216 - Askfat
Nr: 139 - Stor Bock
 
Sedan skulle jag vilja ha massor av kryssvaser i olika färger i en grupp men jag fick nöja mig med den största i den här trion.
Tillverkare: Gullaskruf
Formgivning: Bodil Kjear
Model: 500
Mått ca: 9,5 x 9,5 x 17cm

Jag köpte även fårskinnskudden i bakgrunden igår.
Jag har klämt på dem ett par gånger och nu hittade jag den hos en Inredningsaffär (LOFTTHLM i Hägersten) som sålde ut bland annat massa kuddar på Loppmarknaden till superpriser.

2 kommentarer:

  1. Gustavsberg levererade som vanligt! Grattis! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är sällan eller snarare aldrig som man blir besviken där!

      Radera