Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

fredag 30 september 2011

Digga Mambo med mig!

Jag är ingen direkt älskare av Lillemors design men ibland faller jag! Faten M19 och M20 med Mambo dekoren tillhör guldkornen likaså vaserna M40 och M42 (samma design olika storlekar).
Det verkar enligt "suset i etern + ref.böcker" som om det skall finnas ett fat till (kanske M21) med samma proportioner som M19 fast större som jag gärna skulle vilja hitta!!!
Tyvärr så knackade jag ihjäl min vas M40 (limmad hals) och skickade den till porslinshimmeln innan jag skaffade en ersättare så nu har jag separationsångest!!!

Design:
Lillemor Mannerheim
Modell:
M40 - Vas, M19 & M20 - Fat
Glasyr:
Mangania
Dekor: Mambo

M20: Storlek ca: 410 x 175 x 55 mm
M19: Storlek ca: 398 x 120 x 35 mm
M40: Storlek ca: 335 mm hög

Det finns en fruktservis med samma dekor också och jag funderar på att skaffa stora fatet men jag hoppar över asssietterna.......

......men så kom Porslinsbloggen och Form55 på besök nu på em. för lite bytesaffärer och tro det eller inte så hade P. bland annat med sig 2st assietter och en djup liten skål, så kan det gå!!!
Jag kommer visa det som Form55 lämnade i inbytte i nästa inlägg :-)

2 kommentarer:

  1. Jäkligt snygga! Synd att vi inte besökte Kistamässan samma dagar, hade varit kul att träffa dig. Men jag och Gila brukar loppa i Sumpan lite då och då så vi kan kanske ta en runda tillsammans någon gång? :)

    SvaraRadera
  2. Självklart, koordinera med Gila så tar vi stora svepet ihop!

    SvaraRadera