Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

onsdag 28 september 2011

När mörkret faller......

.... Tänder jag eld på olika sätt :-) Det bor en latent pyroman i mig! Jag räknade just hur många vekar man måste tända i mitt stora rum om allt som står framme skulle lysa och jag kom fram till 22st. Inte undra på att det går åt många 100-pack värmeljus.

Jag stuvade runt i köket och dessa vackra lyktor designade av Martti Rytkönen (Orrefors) plockades fram inför den mörka sesongen. Jag häpnas varje gång av hur fint det blir när de lyser, jag känner mig så bortskämd av att ha så många :-) De finns inte till försäljning eller i produktion utan är en gåva från formgivaren. Grejen är den att jag först fick tre som krossades av en fallande bok och när han fick veta det så kom han med de här sex istället (det var faktiskt 7st från början men en kidnappades av en bekant) - vilken kille!!!!

2 kommentarer:

  1. Det här var det finaste jag har sett på länge! Känner mig enormt avundsjuk! Fy tusan vad snygga! :)

    Gällande värmeljusen så är jag precis exakt likadan. Vågar inte ens räkna hur många ljus det går åt om jag ska tända allt :)

    SvaraRadera
  2. Det är något speciellt med elden... Hur det doftar när men tänder upp en brasa utomhus skiljer sig direkt från en inne. Dofter av veken när man blåser ut ett ljus eller den fabulösa aromen av bivaxljus!!! Jag brukar köpa plattor och rulla själv och hålla ögonen öppna på marknader efter de gjutna i spiralform.

    SvaraRadera