Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

torsdag 22 september 2011

Modell - AR - Tripp, Trapp & Trull

Detta är nog den modellen som ligger mig närmast om hjärtat. Det var den första tekannan jag köpte på Loppis för typ 25:-

Nu har jag ä n t l i g e n fått tag på den tredje modellen av kannan i Manganiaglasyren!
Från vänster till höger, Te - Varmvatten - Kaffe
Jag änvänder tekoppar i Lavendel (Lättmjölksblå) & kaffekoppar i Percyblå (Kobolt) glasyr till dem.
Och så här ser gräddsnipan, sockerskålen & assietten ut.
Design: Arthur Percy
Modell: AR

Tekopp
Höjd:
7,7cm
Ø: 9cm
Fat Ø: 16cm
Kaffekopp
Höjd: 6,8cm
Ø: 7,8cm
Fat Ø: 13,2cm

4 kommentarer:

 1. Hej, såg att du samlade mangania, http://www.crafoordauktioner.se

  har lite av varje till salu ni i helgen, från nr 628 och framåt, hoppas du hittar något skoj! Mvh Elof (www.elofs.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elof: JA, jag tänker buda på två av dem!

   Pomme: AR är själva modellen på godset och Mangania är namnet på den halvmatta svarta glasyren :-)

   Jag har sett AR i fyra olika blå glasyrer. De två ovan, Indiana = Turkos (dock endast på bild) och Lagun = Ultramarin, svart = Mangania och röd = Rubin.

   Radera
 2. Hej! hittade precis din blogg och tyckte det var fina saker. Jag samlar inte så systematiskt utan köper på mig sådant jag ramlar över och gillar (om det är billigt) Nu har jag förstått att den kaffekanna som jag brygger mitt morgonkaffe i är en AR, mangania (hette det så tro?) fast jag fuskar och brygger kaffe i tekannan och det går bra. Den är vackert blå och har en pytteliten nagg i pipen. (Ska inte sälja den så det gör inget). Hade flera te/kaffekannor innan, men denna passar perfekt med min lilla porslinsmelittatratt. När jag har tid väljer jag ut antingen en knallgul engelsk rak mugg från 70-talet, med liknande räfflor som kannan, eller blåvita engelska kaffekoppar med fat, i gammalmodig stil. Säkert mismatch men jag gillar det själv. Nu blir jag inspirerad att gå ut och konkurrera med er riktiga samlare :-) Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Jag har fått tag i ett gäng koppar i Lavendel och undrar nu om det är te- eller kaffekoppar jag hittat. Jag misstänker kaffe... Vad har dina koppar för mått? Och faten, diameter? Tack på förhand! :)

  SvaraRadera