Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

måndag 19 september 2011

Kaffe eller Te det är det som är frågan?

Jag är en riktig kaffesörplerska om sommaren men just omkring den här tiden på året när vi snart ÄNTLIGEN får återgå till normaltid (läs vintertid) så känner jag att jag helt plötsligt behöver öka min tekonsumtion!!!

Fram med tekannorna: Här är en klar favvokombo, modell BE: Underkanna i Negroglasyren med en överkanna i Astraglasyr serverat ur en AU-tekopp med Svart Hyacint dekor (1956-76) ..........*ahhhhhhh*.....underbart! Askfaten blir perfekta att lägga tekulan på och mjölkkannan BE är för syns skull, jag har aldrig mjölk i mitt te :-)

Just nu väljer jag:
1. Rysk Krivan med råsocker och citron
2. Malva med liiite vitt socker
3. Vitt te med hemslungad Ingefärshonung

4 kommentarer:

 1. Kaffe Erica, alltid kaffe ;). Hur som helst tycker jag att hyacintkopparna är superfina!

  SvaraRadera
 2. Jag är ingen kaffoman alls! Dricker alltid pepparmyntste. Har man provat det så är det ingen idé att prova något annat.

  SvaraRadera
 3. Elin: Jag med älskar Hyacint :-) Bara så du vet, jag liiiider fortfarande över de 2 liter honung som gick förlorade på Östersunds järnvägsstationsperrong!!!!! Nu skrapar jag botten på förrförra årets burk och suckar!

  JJ: Pepparmynta är jamjam och åker i koppen direkt när luftrören krånglar :-)

  SvaraRadera
 4. Jag blandar friskt, ena gången kaffe och andra gången te, allt efter vad jag är sugen på. Jag dricker ju både kaffe och te utan tillsatser, har helst något till istället. Både kaffe och te serveras i Astrakoppar, oftast tekopparna, men ett och annat äkta kafferep med de små kaffekopparna har man ju också :-)

  SvaraRadera