Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

fredag 6 januari 2012

Skålfat - Sköldpadda

Jag har småspanat efter det här fatet men ser man det i butiker så brukar det ligga på 250 - 500:- ,där brukar det hamna även på t ex Tradera. Nu råkade det vara så att det dök upp på Tradera för en billig penning och ingen annan märkte det genom att det inte riktigt var på "rätt ställe" så nu har jag ett. Tyvärr finns det en liten glasyrblåsa i det av det mindre slaget men det kan jag stå ut med. Det skall stå i hallen och jag skall lägga mina nycklar däri!

Ja, jag vet att det är ett askfat men jag tycker inte att det passar som ett sådant :-) framkanten är alldeles för flack och det är stooooort. Jag har försökt att lägga mina Cigarrer på det men det ända ställe där det "nästan" går är över sköldpaddans nacke! Kanske är det för pipor????

Och sen jag glömde bort att detta fat tillhör M-serien, tack för att du påminde mig herr Movarp!!!

Design: Lillemor Mannerheim
Modell: M13
Glasyr: Bas Mangania
Storlek Ø: 18cm

3 kommentarer:

 1. Nu blir jag ännu mer övertygad om att min okända skål är Gefle och M-serien, refflingen runt kanten är ju exakt lika som denna!

  Denna heter förresten M13 och är ett askfat!

  SvaraRadera
 2. Tänk vad mycket snygga askfat det gjordes förr!Blir nog fint att ha i hallen!

  SvaraRadera
 3. Snyggt, väcker minnen då jag hade sköldpaddor som barn, jättetrevliga djur.

  SvaraRadera