Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 5 februari 2012

Megaloppis - Solnahallen - Feb. 2012

Kunde inte låta bli så vår nu återkommande Loppistrio, Porslinan, Prylodesign och jag själv :-) möttes upp på lördagmorgonen i kylan och gav sig ut på fyndjakt!!!

Mina fynd:
1. Maria levereade en lampfot som är en omgjord vas från Gullaskruf Modell 500 av Bodil Kjaer. Den passar perfekt tillsammans med mina ISI-vaser på kökshyllan, nu gäller det att hitta en bra skärm!
2. Där på ett bord stod den lilla i klarglas, ja tack! Nu vill jag hitta fler i alla storlekar och färger!
3. Ett par fina bestick i Teak & Stål, Form55 informerar att det är Stäko-bestick, någon som är intresserad av dem?
4. En liten mörklila Bulbvas som inte kom med på bild, har sagt att jag inte skall fota enstaka nya vaser utan hela min samling först när jag kan ställa upp dem efter jag flyttat, nu åker allt ner i en kasse och upp på vinden :-)
5. En liten rosa bestickkorg som ligger kvar i Loppomobilen.
6. En stoooor rosa stickad halsduk från H&M som ligger i tvätten.

Nöjda....(trodde vi).... packade vi in våra fynd i Loppomobilen men när den trots kylan började rulla och vi bara råkade åka nära Huvudstaloppisen så var det en oförklarlig kraft som bara drog oss dit!!!
Och självklar var det superpriser och goda fynd chanser!!!!

7. Halva priset på smycken... Strassbroch. 37:50, kan man bara inte lämna!
8. Hushållsgeråd 20:-/st, Cocktalshaker, tänkte ha den som gåbortpresent men efter skrubbning och ett nytt batteri måste jag nog behålla den!!!
Besöket avslutades med en snabbvisit in till Solna Auktionshus som ligger i samma lokaler. En hel del Lisa Larson och annat smått & gott går under klubban idag söndag!

Oj, jag glömde två saker!
9. Boken ROVDJUR, en fantastisk bok om våra svenska köttätare. I kapitlet om Björnar finns flera släktingar till mig med, den skall mor få.
10. 6st Cocktailskedar, de skall också ges bort imorgon.

7 kommentarer:

 1. Vilken dag Erica :) Tidningsklippet på vaserna var ju jättesnyggt med så många tillsammans. Du ser när man samlat klart på något så dyker något annat att sätta span på :) Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Stäko-besticken är inget jag samlar på. Jag har en del men har bara köpt dem när jag inte har hittat något annat. Kanske något för Skynda Fynda, som visade sådana i sitt förra inlägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, då vet jag att inte skall plocka på mig dem :-)

   Radera
 3. Tack igen för igår, vilken dag! :) Nu har jag fått lite bättre koll på vilka koppar du letar efter och hittar jag någon Gullaskrufsvas som de du visar här så slår jag till. :)

  SvaraRadera
 4. Vilken magnifik lampfot/vas! Och alltid tacksamt att få se en gammal annons.

  SvaraRadera
 5. Fina fynd! Vasen var frän (om man nu kan använda ett sådant vokabulär om retrofynd :)

  SvaraRadera