Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

lördag 10 mars 2012

Indiana.......... Jag vill ha mer!

Jag ville verkligen ha en soppterrin, men jag har aldrig gillat den låga vida varianten, så när jag fick syn på den här och att det var Percy som formgett den så var saken klar!
Problemet var bara det att jag fick veta att det är en hel servis så nu gäller det att hitta delar. Tydligen är den jätteovanlig och i princip vet ingen vad jag talar om när jag frågar efter den! Den visades på H55 utställningen och fick då fina omnämnanden i pressen.

Jag köpte nyss ett gäng små assietter i modell KB av RETROLUX och det visade sig att det är samma glasyr som på insidan av terrinen. Ok, godset är inte BE men de funkar i väntan på rätt delar tillsammans med buljongkoppar från Rörstrand :-D
Rätt är dock det halvmånformade fatet som hamnade hemma hos mig via den förträffliga Porslinan.....*Grandcanyonsmiledelux*...!!!!Produktbladet ovan är ett lån från Herr Movarp

6 kommentarer:

 1. Soppterrinen är jättefin och god soppa var det sist i den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen på mer soppa :-D Detta är klart ett sopphem!

   Radera
 2. Då får man hålla utkik till dig alltså!

  SvaraRadera
 3. Soppterrinen kan vara den snyggaste jag någonsin sett! Och det är väl klart att du skulle ha det lilla fatet, det hör ju hemma hos dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhhh vad jag känner mig utvald :-)
   Har en stor snygg kul sak till dig i Turkost som du får till helgen!

   Radera