Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

fredag 6 april 2012

Modell - BE ........ När tar det slut?

Här har vi ytterligare en BEBE (vattenkanna & tekanna i trave) den här gången så är det en utdraaaaagen historia!

Jag höll i dem redan sommaren 2011 på Loppisen i Sätra Centrum och ställde tillbaka dem med en suck. Jag hade lovat mig själv att jag INTE skulle köpa kannor som inte passade in hos mig!!! Jag har absolut inget brunt hemma hos mig..... De var också i dyraste laget för att bara lägga på lager som kommande present till någon, kostnad 125:/st.

Sätra Loppisen
Var: En trappa ner under centrumet.
Öppentider: Vardagar 10.00 - 19:00 Helger 10:00 - 17:00
Telefon: 0700 61 62 64

Nästa gång jag var där ett par månader senare var jag bara tvungen att se om de stod kvar och de gjorde de dock på ett helt annant ställe i lokalen. Även denna gång så klappade jag lite på dem och sa adjö!

Men i förra veckan gled jag oplanerat förbi igen och den här gången såg de så olyckliga ut, någon hade lyckats att bryta sönder orginalhandtaget..... mitt hjärta blödde och efter lite prisförhandlingar fick de följa med hem och nu kan jag ta orginalhandtaget från den Olivgröna kannan och ersätta det felaktiga som jag testade med.

Modell: BEBE - Dubbelkanna
Formgivning: Arthur Percy
Glasyr: Peru 1960-64
Jag har just nu den här modellen i fem olika glasyrer (Mangania, Astra, Alba, Oliv & 4515) men jag vet att den även finns i Skimmra, Percyblå och med minst 4 olika målade dekorer - Svar NEJ, jag vill inte ha dem i min samling!

Nu har jag 28st te-/kaffe-/varmvattenkannor hemma när jag slängt den olivgröna..... Var av 4st är dubb- eller trippletter.

5 kommentarer:

 1. Hahaha! Säg inte nej säg kanske, kanske, kanske... ;) Skönt att höra att det inte bara är jag som faller för frestelsen/tycker synd om ibland...

  SvaraRadera
 2. Hahaha...du är betydligt värre än mig på Gefle-kannor och det känns SKÖNT att säga det, annars brukar jag vara den som får stå för den varan ;-)

  SvaraRadera
 3. Det är inte lätt att vara en porslinssamlare....

  Med vänliga hälsningar, från en Hedersmedlem i AnonymaGefleporslinsmissbrukaresförening....

  SvaraRadera
 4. Så snygg den gröna är, suktar.

  SvaraRadera
 5. Jag hade missat en grej här trots att jag kommenterat...den där bruna glasyren är inte Peru utan den heter 4515 :-)

  SvaraRadera