Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

tisdag 27 december 2011

Linne gärna Damast - Kletiska slingor

Var hemma hos mor över helgen och hon ville att vi skulle gå igenom hennes duk-lager......... och jag kände till att hon har en del men detta var imponerande! Hög efter hög av fina dukar kom fram ur gömmorna och det verkade aldrig ta slut! Nu vet jag var mitt samlande kommer ifrån! Jag blev så chockad så jag glömde att ta bilder!!! Jag gissar att det var minst 150st. Hon lyckades rensa ut kanske en fjärdedel som antingen skall säljas på Tradera eller på Loppis till våren.

I alla fall kom jag där ifrån med en Damastduk som jag sökt efter ett par år och inte hade en aning om att fanns hos henne! Jag har budat på den ett par ggr på Tradera men den brukar dra iväg. Tyvärr har den en del fläckar men jag skall ta den under behandling så skall vi se vad som händer.
Svar JA, jag samlar även på Damast :-) och har en hel del fina dukar på lager, jag kanske visar upp ett par här vid tillfälle!

Nu vet jag lite mer: "Drakmönster" från jugendepoken. En designskapelse av den då unga svenska konstnärinnan Signe Sohlman för ALMEDAHLS inför världsutställningen år 1877 i Amsterdam.
Kopparna som som står på den är från Karlskrona och är en gåva till en Loppisbekant om hon vill ha dem - Jag tror du vet vem du är :-)

Material: 100% linne
Mått ca: 130 x 170cm
Teknik: Damastvävd
Mönster: Kelitiska

3 kommentarer:

 1. Fin! Jag har en liknande (eller likadan) som jag ärvt av min farmor.

  SvaraRadera
 2. Soffan är inropad på en auktion i Kärrnäset för några somrar sen. Fixade iordning den och den blev perfekt i mitt kök. Gott nytt år på dej kära kusse! När kommer du uppöver då? kram Gudrun

  SvaraRadera
 3. Låter som en riktig guldgruva!
  Och kopparna är vansinnigt söta, mycket fin modell. Egentligen inte mina färger men jag ska konferera med köksskåpet och se om de kan få plats. ;)

  SvaraRadera