Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

tisdag 8 november 2011

Kuber x 3st

Jag vet inte och har inte ännu tagit reda på när de är tillverkade men de känns mer 60-tal än 50-tal? Jag kunde inte låta bli dessa när de bara dyker upp på loppisarna. stämplarna under är lite otydliga men att det är UE är det ingen tvekan om! De brukar inte vara dyra och glasyren i de lite skitiga nyanser tilltalar mig så de får stanna kvar ett tag om jag inte byter bort dem mot något annat. Jag vet inte så mycker om dem annat än:

Design: Göran Andersson
Tillverkare: Upsala Ekeby för Åhlen & Holm
År: ?
Storlek utan hals: 6,5, 8,5 & 11cm
Uppdatering: Omfördelade

8 kommentarer:

 1. Ser man på, jag visste inte att de fanns i flera storlekar! Alla jag haft har varit lika stora, den största storleken...en slump med andra ord! Jag har två ljusstakar i grönt med samma nästan dekor, också GA.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om det är intressant, men för en timme sen såg jag två staplar asietter misstänkt lika dem överst till vänster och till höger i din header på Myrorna Norrtullsgatan. De såg ut att vara i fint skick och jag tror att de kostade 25 kr styck.
  Bara utifall...
  Hälsar en ganska ny läsare

  SvaraRadera
 3. Jag kan intyga att jag också såg dem...och undrade samma sak som Jessica ovan...om det var mangania...det var 10 stycken a 25 kr styck. Såg ut att vara i bra skick.

  SvaraRadera
 4. Herr Movarp: Vet du modellnummer och när de till verkades?

  Jessica & Gila: Ja det är Mangania assietter och priset var OK men inte toppen, man kan få tag på just den här modellen för en tia styck!!! De är jättevanliga och jag har själv sålt av en bunt som var extra hos mig på Tradera!

  Helena H.: Det är kul att de alla har samma "ton" men varierar i färgerna lila, grått & blåt!

  SvaraRadera
 5. VÄNTA!!! Sa ni att det var de till höger så är det Manganiaglasyr (Mannerheim), är det de till vänster så är det Negroglasyr (Percy, tror jag)!!!!

  SvaraRadera
 6. De till höger var det...

  SvaraRadera
 7. Snygga! Jag gillar en hel del av Göran Anderssons prylar, ofta sköna murriga färger och enkla grafiska mönster.

  SvaraRadera